LODSS OF … love DIY

Woehoeeeeee het is weer bijna zover… Valentijnsdag is comming!! En dat betekent overspannen postbodes, overvolle brievenbussen en uren broeden op een goed cadeau!! Maar geen nood, speciaal voor jou heb ik een toffe DIY bedacht wat iedereen kan maken…ook de kinderen!

Kijk…. We kunnen natuurlijk allemaal een lekker hapje (eten dan hè) bestellen of online een goed cadeau fixen maar zelf iets maken is zoveel leuker en zo laat je ook nog eens echt zien wat je allemaal voor je geliefde over hebt. Nu weet ik niet of het mannelijk geslacht hier blij van wordt maar je vriendin of oma zeker wel. En voor de mannen heb ik later nog een leuke tip!

Oké, aan de slag!!

Zeg het met een hart van klei

I know….een hart klinkt echt heel cliché maar ik laat jullie zien dat het ook hip en happening kan zijn.

We gaan een hart maken van klei en we gaan eigen materialen hergebruiken om er een mooie woonketting van te maken zodat het kan worden opgehangen aan de muur of kastdeur. Gebruik bijvoorbeeld restjes stof, wat touw of kralen en bedels van oude kettingen of armbanden.

En denk je nu… pffff klei, daar ben ik toch veel te oud voor??!! Nou echt niet hoor, het is juist ontzettend leuk om te doen en ook nog eens heel ontspannend.

Wat heb je nodig?

  • Klei (lucht drogend)
  • Deegroller of een ander rond voorwerp (bijv. een waterfles).
  • Mes
  • Vorm van een hart (Zoek een mooi hart op internet en print deze uit.)
  • Letterstempels
  • Droogbloemen of blaadjes van buiten
  • Verf (je hebt vast nog wel wat restjes in de kast staan)
  • Stukje touw of ijzerdraad
  • Oude sierraden die je nog hebt liggen.

Rol de klei met de deegroller uit tot een platte pannenkoek en zorg dat hij ongeveer even dik is als een tegel. Snij er daarna met een mes een hart uit. Ik heb ervoor gekozen om eerst een hart op papier te printen, dit uit te knippen en vervolgens op de klei te leggen en langs de randen te snijden. Ik vind het wel leuk als het een beetje bobbelig is maar wil je het mooi glad hebben dan kan je je vingers wat nat maken en zacht over de klei strijken, zo veeg je oneffenheden weg.  Als je nog wat klei over hebt kan je hier nog wat kralen van maken. Draai kleine bolletjes, druk ze iets plat en prik er een gaatje in. Deze kan je later gebruiken voor om het touw.

bestempel de liefde

Met de stempels kan je er allerlei lieve woordjes opzetten maar een berichtje aan je oma of aan je geliefde is nog wel een verschilletje dus denk daar wel even goed over na. Zoek de letters bij elkaar en druk de letters in de het hart.

Kan je even niet op de juiste woorden komen? Wat dacht je van: Ik vind je lief, ohhhh lala, smak, hug, knuffel, ik hou van jou, you rock

Als de tekst erin staat kan je de ruimte die je over hebt nog vullen met een afdruk van een droogbloem of blaadje uit de tuin. Leg dit voorzichtig op de plek waar je het hebben wilt en rol erover met de deegroller zodat er een afdruk ontstaat in de klei. Doe dit niet te hard want dan vervormt je hart. Trek het er vervolgens heel voorzichtig weer af en tadaaaaa….

Een mooi gebaar, hoe klein ook, wordt altijd gewaardeerd.

Maak met een tandenstoker of rietje een gaatje in het hart waar straks het touw door kan. Ik heb gekozen voor 1 gaatje maar je kan er natuurlijk ook 2 in maken.  Laat de klei goed uitharden, dit duurt meestal wel een dag of leg hem even een half uurtje in de heteluchtoven op een hoge temperatuur. Probeer als de bovenkant droog is de tegel om te draaien zodat de achterkant ook goed kan drogen.

Hoe maak ik van mijn hart een creatief en liefdevol cadeau?

Als de klei droog is schuur je het licht op om het mooi glad te maken. Maak het daarna stofvrij en begin met schilderen. Ik heb meestal nog wat restjes staan van een muur die ik ooit geschilderd heb of van een kastje die voor de zoveelste keer een ander kleurtje kreeg. Gelijk een leuk tip tussendoor… bewaar altijd je restjes verf want het komt altijd weer van pas bij dit soort projectjes. En vergeet niet dat je ook lekker kan mengen om een andere kleur te creëren. Het is natuurlijk wel leuk als de kleur ook past bij het interieur van diegene die het krijgt.

Geef het hart één kleur of accentueer de letters of afdruk met een andere kleur. Verf eerst de achterkant en als dit droog is de voorkant. Laat het goed drogen en gebruik blanke lak om het af te lakken.

Als de verf goed droog is kan je er een touw of ijzerdraadje doorheen doen en aan het einde een knoop leggen. Je kan zelf bepalen hoe lang je de ketting wilt hebben. Ik heb gekozen voor een kortere ketting zodat mijn moeder hem aan haar kastdeur kan hangen. Nu kan je het touw lekker gaan versieren met je zelfgemaakte kralen van klei of stof. En kijk eens of je nog wat oude sierraden hebt die je toch niet meer draagt en gebruik hiervan de kralen of hangers. Maar ook een droogbloem of veer kan je ertussen steken. Pak het mooi in en doe er eventueel nog wat lekkers bij. Ik weet zeker dat diegene die het van je krijgt er super blij mee is.

tips

1) i.p.v. een hartje kan je er ook leuke onderzetters van maken, dan kan je op iedere onderzetter een andere tekst zetten. Maak ze dan vierkant en geef er bijvoorbeeld een mooi whisky- of wijnglas bij cadeau.  2) Voor een afdruk kan je ook een uitsteker gebruiken. Druk dan zachtjes om een afdruk te krijgen of druk hard om het hele figuur eruit te drukken.

Heb je nog vragen over deze DIY stuur mij dan gerust een berichtje via Instagram of facebook @lodss_creativeliving of stuur een mail naar info@lodss.nl

En als je deze DIY gaat maken dan ben ik natuurlijk heel benieuwd naar het eindresultaat en zou ik het leuk vinden als je het met mij deelt via @lodss_creativeliving.

Liefs Lot van LODSS

Scroll naar boven