LODSS OF … vakantie DIY’S part 2

Overal in de natuur vind je prachtige items zoals hout, bladeren, stenen of bloemen. De kinderen vinden het vaak fantastisch om hun zakken er lekker mee vol te stoppen tijdens een wandeling op het strand of in het bos. De zakken worden geleegd en TADAAAAA … een hoop rommel in je huis.

Omdat je er vaak wel wat leuks mee kunt maken heb ik dit jaar 4 DIY’s voor jullie bedacht. Leuk voor de kinderen om mee aan de slag te gaan maar ook zeker leuk voor jullie!!

Dit zijn alweer de laatste 2 vakantie DIY’s voor deze zomer vakantie.

DIY nummer 3

Vul een fotolijstje met je gevonden schatten. Ik koos in dit geval voor prachtige veren.

Hoe doe je dit en wat heb je er voor nodig?

Benodigdheden:

  • veren
  • acrylverf of stiften
  • fotolijstje
  • A4 papier en printer

Hoe maak je dit:

We gaan weer aan de slag met verf. Je kunt eventueel met schilderstape werken om lijnen te zetten op de veren. Ik heb het uit de losse pols gedaan. Je kunt het ook dit keer qua kleuren weer zo bont maken als je zelf wilt. Ik hou wat meer van de rustige kleuren en heb bij deze veren gekozen voor een zwart wit print. Het is dus eigenlijk niks meer dan lijntjes trekken en even goed laten drogen. Ik gebruik voor de veren de acrylverf van AMSTERDAM ALL ACRYLICS, deze verf is wat duurder maar dekt perfect en is heel fijn in het gebruik. Voor de fijne lijntjes gebruik ik de acrylstiften van het merk Posca. Je hebt ze in verschillende diktes en zijn ook weer heel fijn in het gebruik. Hier kan je ook makkelijk stipjes mee maken en fijnere lijnen op de veren tekenen.

Als de veren helemaal droog zijn kan je ze in het lijstje stoppen. Het lijstje wat ik gebruikt heb is van de action. Helaas kan ik het lijstje op de website niet terugvinden waardoor ik geen linkje kan plaatsen voor jullie. Het lijstje heeft een dikke lijst met dubbel glas. Door de dikke lijst is deze ook makkelijk in huis neer te zetten op bijvoorbeeld een sidetable. Leuk om te combineren met een plant of gezellige kaars.

Als extra toevoeging kan je nog nog een leuke quote printen op een papiertje van bijvoorbeeld het land of stad waar je jouw schatten hebt gevonden. Dit maak je eenvoudig in een Word bestand. Kies jou favoriete lettertype en print het uit. Ik heb de randjes wat gescheurd voor een natural look 😉

DIY nummer 4

Kaarsenstandaard van stenen

Hoe doe je dit en wat heb je er voor nodig?

  • stenen in verschillende maten
  • verf
  • lijmpistool
  • waxinelichthouder
  • waxinelichtje

kaarsenstandaard: 

Sorteer je stenen van groot naar klein en bekijk alvast of ze goed op elkaar passenn. Plak eventueel gelijk het waxinelichthoudertje op de bovenste steen zodat je die gelijk mee kunt verven. Als je dit allemaal hebt gedaan kan je starten met het verven van de stenen. Om de verf extra goed te laten dekken en te voorkomen dat de verf in de stenen trekt kan je de stenen eerst insmeren met een primer ( van de Action).  Zorg ervoor dat je de primer en de verf goed laat drogen. Ik gebruik tussendoor ook wel eens een föhn zodat ik niet te lang hoef te wachten. Als de verf droog is  kan je de laag verf  beschermen met een laagje Varnish (ook te koop bij de action en werkt prima).

Als alles droog is en je bent tevreden kan je gaan stapelen in de volgorde die je van tevoren al bedacht had. Gebruik het lijmpistool om de stenen op elkaar te plakken. Let bij het plakken goed op dat de laatste steen mooi recht staat. Zo voorkom je dat het waxinelichtje scheef opbrand.

Als je dit maakt met de kinderen kan je natuurlijk nog wat extra versiering toevoegen zoals stickers glitters of andere kleurrijke items. Je hebt vaak nog genoeg in de kast liggen 🤪😁.

TIP: Ook leuk om samen te maken als cadeau voor bijvoorbeeld oma of voor moederdag!

Dank je wel voor het lezen van mijn blog en ik wens jullie heel veel plezier met het maken van de DIY!

Scroll naar boven