LODSS OF … vakantie DIY’S part 1

Of je nou een week aan het strand ligt, gaat wandelen door de bossen of gaat varen over het water…. je vindt altijd wel wat moois in de natuur. Dit kan een mooie bloem zijn, een prachtig stuk hout of een veer die aan je voorbij komt waaien. Allemaal even mooi en een mooie herinnering aan je vakantie.

Maar zoals bij velen belanden deze voorwerpen ergens in de tas en thuis vanaf de keukentafel vaak toch weer in de prullenbak. En dat is zo zonde!! Want je kan namelijk prachtige dingen maken van al deze voorwerpen. Naast het feit dat het natuurlijk heel ontspannend is om even creatief bezig te zijn maak je zo ook nog eens een mooie herinnering aan je vakantie.

Ik deel wekelijks een vakantie DIY op mijn socials en zal ze per twee delen in een blog.

DIY nummer 1

Maak je eigen sleutelhanger

Hoe doe je dit en wat heb je er voor nodig?

Benodigdheden:

  • stukje hout
  • een schroefoog
  • acrylverf of watervaste stift
  • lintjes en/of kraaltjes etc.

Hoe maak je dit:

Schroef een schroefoogje in het houtje. Hier kan je straks je sleutel aan vast maken en tijdens het kleuren is het lekker handig om aan vast te houden. Schilder het houtje en schrijf er bijvoorbeeld de plek/land op waar je het gevonden hebt.

Heb je geen lintjes of kralen in huis? Kijk dan eens of je nog een oude armband of ketting hebt die je niet meer draagt. Je kunt deze materialen dan hergebruiken voor dit projectje. I.p.v. lintjes kan je ook stukjes stof knippen of kijk of je nog wat cadeauversieren hebt liggen, dit kan ook prima! Knoop de lintjes of reepjes stof vast aan het ringetje maar maak ze niet te lang want je wilt ze niet tussen je spaken hebben.

DIY nummer 2

Maak je eigen boter kaas en eieren spel

Hoe doe je dit en wat heb je er voor nodig?

  • 10 kiezelstenen
  • acrylverf of watervaste stiften
  • een stuk stof of een katoenen zakje (effen kleur)

speelstenen: 

Bedenk 2 afbeeldingen die je wilt gebruiken. Maak dan op 5 stenen afbeelding 1 en op de andere 5 stenen afbeelding 2. Of kies zoals ik gedaan heb voor 1 afbeelding maar gebruik dan 2 verschillende kleuren. Om de verf goed te laten dekken kan je de stenen eerst insmeren met een primer ( van de Action). Als je vaker dit soor creatieve momentjes hebt dan raad ik de acrylverf van de action niet aan. Deze verf is niet dekkend en van mindere kwaliteit. Ik gebruik zelf de acrylverf van AMSTERDAM ALL ACRYLICS, deze verf is wat duurder maar dekt perfect en is heel fijn in het gebruik. Zorg ervoor dat je de verf goed laat drogen als je in lagen werkt. Ik gebruik dan tussendoor een föhn zodat ik niet te lang hoef te wachten… iets met weinig geduld 😉  Als je afbeelding erop staat kan je deze beschermen met een laagje Varnish (ook te koop bij de action en werkt prima). Voor de fijne lijntjes gebruik ik de acrylstiften van het merk Posca. Je hebt ze in verschillende diktes en zijn ook weer heel fijn in het gebruik.

spelbord:

Je maakt zes vakjes door 4 lijnen te maken zoals afgebeeld op de foto op het stukje stof. Gebruik eventueel wat afplaktape om rechte lijnen te maken. Ik heb de stof op maat geknipt voor dit mini dienblad zodat ik het spel ook makkelijk weer kan opruimen. Je kunt van een stuk stof natuurlijk ook een zakje maken door de stenen erin te leggen en de stof samen te pakken en difcht te knopen met een touwtje ( maak het stukje stof dan wel wat groter). Zo neem je het makkelijk overal mee naar toe!

Dank je wel voor het lezen van mijn blog en ik wens jullie heel veel plezier met het maken van de DIY!

Scroll naar boven